yeovil7

Project Description

The Department of Health has given a public commitment to eliminating mixed-sex accommodation, bathroom and toilet facilities for hospital inpatients. As a result, Resource were approached by Yeovil Hospital, who provided a trusted solution – We supplied and installed floor-to-ceiling partitioning specifically designed for the healthcare industry to create 13 individual bays. Within each run, two partitions were installed, allowing the installation of a double glazed window into which we installed integral privacy blinds.

Cleaning is a major issue for healthcare providers; after preparing the floor, vinyl coved upstands were installed, eliminating gaps between the floor and partitioning. The design of the central steel stud allows the void depth to be increased up to 600mm, enabling services such as gas, electrics and air to be carried and concealed. This, coupled with the sealed window units, allows easy regular cleaning. Steam cleaning can also be used on the floors and walls to ensure continued high levels of hygiene. As working hours were restricted due to the requirements of the busy ward, Resource carried out the improvements over three consecutive weekends, starting at 19.00 on Fridays.